נינפו: להילחם בעזרת הלב
- Shai Regev
- 1 באפר׳
- זמן קריאה 2 דקות
30.3.2025
האצומי הדגיש תמיד את חשיבות הלב. אני זוכר, בשנת 2008, בביקור הראשון שלי ביפן, אחרי מספר פעמים בהם לא הצלחתי במבחן הסאקי (דאן 5), קאסם ניגש אלי, לחזק אותי, ואמר: "אל תדאג, אתה תעבור, כי יש לך לב טוב". ממש לא הבנתי את כוונתו, וב-2012, האצומי צייר לי לב (וכולם נדהמו, כי זה לא משהו שהוא עשה אי-פעם). גם אז לא הבנתי. אבל בשבוע שעבר הרגשתי שפתאום נפתח לי צוהר בהבנה. אני מקווה שאני לא טועה ואני רוצה לשתף אתכם במחשבות ובתובנות שעלו בי.
"ההארה" התחילה כשהעברתי שיעור ג'ו (Jo) לפני כשבועיים וראיתי איך אנשים מסתרבלים עם המקל, איך הם לא מצליחים "להתאחד" איתו ולהיות אחד איתו. האמירה שלי "עליכם להיות אחד עם המקל, להפוך אותו לחלק מכם", לא סייעה הרבה בהבנה. כמה ימים אחרי זה, עשיתי אימון בדד ועבדתי על אוקמי/גילגולים. כשאני מתאמן לבד, אני מנסה להעמיק מאוד בבסיס, בבסיס היציבה, התנועה וההרגשה. הפעם ההתעמקות בהרגשה, ב- "Feeling", היתה כנראה גבוהה יותר ופתאום שמתי לב שאני "נעשה חבר" עם המזרן, עם הרצפה וככל שההתיידדות גדלה, כן הגלגול הופך להיות פחות מפחיד ויותר רך ונעים וזורם. ואז הבנתי! הבנתי שהמפתח הוא לא "להיות אחד", אלא - להתיידד. להתיידד ולא להירתע, לא לפחד, לא לראות באחר אוייב, אלא לנסות להתחבר. מדובר אמנם ב-"ידידות חד-צדדית", אבל מדובר בתחושה של ידידות. זו לא "אהבה", זה לא "רצון להיות אחד, להתאחד", אבל זה גם לא התנגדות או שלילה. לא, זו קבלה של הדברים. כמו שאתה הולך ברחוב ומגלה בור במדרכה; אתה לא מתרגז, לא בורח, אתה אומר: "אוקיי, אז יש בור, מה אני עושה עם זה?". אני קורא לזה: להתיידד עם המצב. חיזוק לתחושה/מסקנה זו אני מוצא גם בדברים של האצומי. למשל כאן:
"Nature is your friend; it helps you to win. Your enemy will have unnatural movement, therefore you will be able to know what he is going to do before he does it."
למה הכוונה? הוא אומר למעשה: "תתיידד עם הסיטואציה. תתיידד עם המצב, עם היריב ועם הסביבה. פשוט - פתח את ליבך ותתיידד", כי "אתה יכול להבין ולהיכנס לליבו של הידיד, ועל-ידי 'כניסה לליבו ולנשמתו' אתה יכול להבין את תנועתו ואת כוונותיו. כך תוכל להיות חלק טבעי ממנו (ומהסביבה)". כך אני גם מפרש את אמירתו המפורסמת של ברוס לי - be water - הפוך לחלק מהטבע, מהסביבה, תתיידד עם היריב, היה חלק ממנו.

Comments